Pomladna tura številka ena :)
Uporabniški profil
Registriraj se
Moj TB profil
Moja oprema
Ustvari podpis za forum
Pregledi
Poročilo
Pregled mojih treningov
Pregled mojih udeležb na tekmah
Treningi
Dodaj nov trening
Moje standardne proge
Tekme
Dodaj udeležbo na tekmi
Virtualni izzivi
Pregled virtualnih izzivov
GPS poti
Moje GPS poti
Dodaj GPS pot

Kolesarski Blog
Avtor: branco | Datum: 3. april 2010 | Ogledov: 18049

Avstrijska ravnica

Pomladna tura številka ena :)

Letos sem  odpeljal to turco že tretjič. Da ne bom ponavljal v nedogled, bom samo rekel, po avstrijskih cesta se furat je fajn. Kot prvo bi tukaj omenil lepe ceste, pri katerih so  sosedi par deset let pred nami. Potem je tu sama varnost na cesti, obzirni vozniki ….

Spomladi, ko so noge še vse težke so te ceste kot nalašč za premagovanje kilometrov. Tokrat se bomo popeljali do Klopinskega jezera (Klopeiner See),  naredili krog in se vrnili na izhodiščno točko tj. Holmec iz slovenske strani. No vsaj tako sem tudi sam mislil, vendar sem jo malo podaljšal in si za “nagradnega” dodal še, nekdaj mejni prehod Reht, spust v Mežico in nazaj po klancu na Holmec :)

Sramota ob prihodu v Slovenijo – restavracija Kompas MTS

Štart na Holmecu, pred nekdaj glavnim ponosom MTS Kompasa, tiste prave restavracije za sosede, ki pa je sedaj le še bleda senca vsega skupaj.

Prvo večje križišče levo čez žel. tire, gledamo tablo za Šmihel

Spustimo se po sledeh Koroške runde, tokrat gledamo smer Šmihel, prvo večje križišče levo, preko želežniške proge in takoj desno. Tudi popolni “tujci” tukaj ne bodo zgrešili. Table so v vsakem križišču dobro vidne.

Avstrijska ravnica

Naslednji kraj, katerega iščemo po tablah  bo na vrsti Dobrla vas (Eberndorf) . Vseskozi se vozimo pod vznožjem Pece, nikjer večjega klanca, sama ravnina (hvala bogu :) Skozi Dobrlo vas se zapeljemo do konca, kjer v krožišču pihnemo naravnost, tukaj so že vidne table za Klopinsko jezero.

Sam sem hišo poimenoval Hotel Modro nebo, ne moreš ga zgrešiti, levo

Sedaj pa pozor, pri “  hotelu Modro nebo” zavijete levo, kje že lahko opazujete vpliv jezera na domačine. Hiše so urejene, okolica prav tako, malo mesto tukaj živi za jezero in jezero živi za njih.  Če želite narediti krog okoli jezera izvolite, vas počakam pri adrenalinskem parku. Bolj priporočam vožnjo ob promenadi jezera, kjer si lahko vzamete čas za počitek.

Klopinsko jezero

En kup hotelov in apartmajev je ob Klopinskem jezeru

V krožišču zavijete desno, kjer boste na levi strani videli info pisarno in pa velik adrenalinski park, zadnjo pridobitev ob Klopinskem jezeru. Prispete v mesto Škocjan ( St. Kanzian) Sedaj se spustite ampak, le za kratek čas. V prvem križišču desno in že ga šibamo nazaj proti Sloveniji, tukaj je tudi nekje polovica poti.

Adrenalinski park ob jezeru

Od tukaj naprej gledamo tablo za Pliberk (Bleiburg), premagamo dva krajša “hupserja”  se peljemo skozi Blato (Moos) in že smo blizu cilja oz. izhodišča naše tokratne ture, a le če bom osami tako želeli.

Sam sem si jo namreč danes za nagrado podaljšal in sicer sem spet zavil, tokrat že drugič čez železniške tire, tokrat naravnost proti nekdanjem mejnem prehodu Reht, kjer nas pričaka klanec 18 % v dolžini 600 m. Skoraj prehudo za ta čas , vendar Polar pokaže malo drugače, zdaj samo ostane vprašanje ; Verjeti Avstrijcem ali Fincem :)

Pliberk

 

Na vrhu smo nagrajeni za spust v Mežico, kjer na prehodu na glavno cesto zavijemo levo in gasa do spomenika na Poljani, kjer za svobodo zopet zagrizemo v klanec, s katerim se bomo borili dobra dva kilometra in  se spustimo do izhodišča ture.

Če bo fajn vreme, bomo uživali prav vseh 65 kilometrov in se skoraj nevede dvignili za 430 m. Vsekakor turca, katero je vredno poizkusiti.

Poglej  ZEMLJEVID TRASE

Višinski profil

 

 

Biciklistični pozdrav


Komentarji
Ni komentarjev.

Za komentiranje se je potrebno prijaviti.