Tux je peljal PingWina na giro okoli Kanina
Uporabniški profil
Registriraj se
Moj TB profil
Moja oprema
Ustvari podpis za forum
Pregledi
Poročilo
Pregled mojih treningov
Pregled mojih udeležb na tekmah
Treningi
Dodaj nov trening
Moje standardne proge
Tekme
Dodaj udeležbo na tekmi
Virtualni izzivi
Pregled virtualnih izzivov
GPS poti
Moje GPS poti
Dodaj GPS pot

Kolesarski Blog
Avtor: PingWin | Datum: 15. julij 2008 | Ogledov: 23601

Rezija

Tux je peljal PingWina na giro okoli Kanina

No, pa je le uspelo. Čakala sva se (me je), skoraj dva meseca, naposled pa je tura le opravljena.

Že pred franjo, sem namreč prosil  Tux-a, da me odpelje na eno daljšo in zahtevnejšo turo, da dobim malo podlage. No, vmes je prišlo nenapovedano službeno potovanje, franja, nato pa še dopust. Prejšnji teden, pa je Tux le potegnil sprožilec in sva se dva bovčanska gasterbajterja, podala na dogovorjeno turo.

Zjutraj, po v prejšnjem večeru preveč popitim pivom, hitim basat vase tisti zajtrk, vmes še pripravljat bidone, in privezovat fotoaparat na kolo. Ne gre! Fotoaparat. Porkaduš, založil sem objemke foto-kufra, torbice pa nikakor ne uspem pripopat na kolo. Jebi ga, bo pač foto dokumentacija prišla iz une čudežne tajvanske kištice, ki bo beležila tudi gps-track. Kaplje dežja, malce temnejše nebo. Upam da bo zdržalo. Sedem na kolo in oddirjam na pumpo (petrolovo), kjer sva zmenjena. Tux že čaka. Nasmejan. Zaskrbi ga, če imam vetrovko, saj je imel že mrzle izkušnje na tej progi. Uh, samo brezrokavnik. Šibam domov po vetrovko. Ko pridem nazaj, Tux potrpežljivo počaka, da uštelam gps, naredim turbo fotko in jihaaaa.

 

http://gps.tracksbox.net/foto/krnica/IMAGE_007.jpg

 

No, po prvem klancu, ni blo več "jiha", temveč skrb, ali bom zdržal vse klance. Tux pridno tolaži, da ni hudo. Skoraj mu verjamem. Po prečkanju bivšega mejnega prehoda Učeja (Učja), se spustiva proti odcepu za Rezijo. Pa se začne. Lepa gorska, asfaltirana, ravno prav ozka, že skoraj intimna cesta proti Krnici. Lepo. Voziva prijeten tempo. Zelena dolina, po sredini majhen "kanjonček", v gozdovih se slišijo glasovi gozdarjev, greva mimo staje s kozami (vonj je "ta pravi" :) ) Srečava dva kolesarja in že sva na Krnici. Foto sešn:

 

http://gps.tracksbox.net/foto/krnica/IMAGE_009.jpg

http://gps.tracksbox.net/foto/krnica/IMAGE_011.jpg

 

Malica, praznjenje mehurja. Spust. Strmoooooo! (Tux me ni zastojn opozarjal naj preverim bremze) V cca. 6 km, 700 m.n.v spusta. Po lepi dolini, me Tux šlepa, jaz se malo šparam za Selle Neveo. Kasneje pridem tudi sam malo na firnk. Lepo napredujeva. Kmalu se začnejo krajši in manjši vzponi. Prideva do vasi pod Selle Neveo, tankava bidone pri koritu z vodo. Ogovori naju italjan - Tux odlično govori italijansko. Italjan je obseden od teorij zarot. Vsekakor je vsaj 20x omenil "krsko, radioativita... informacioni non italiani, mafia...itd.". No kmalu se ga rešiva in začneva plezati proti Selli nevei. Tux močno zagrize, jaz pa preklinjam vse tiste dobrote, ki sem jih papcal v preteklosti. Jebi ga! V enem od ovinkov, ki se odvijejo skozi tunelček, sledi foto sešn:

 

http://gps.tracksbox.net/foto/krnica/IMAGE_015.jpg

http://gps.tracksbox.net/foto/krnica/IMAGE_016.jpg

http://gps.tracksbox.net/foto/krnica/IMAGE_017.jpg

http://gps.tracksbox.net/foto/krnica/IMAGE_018.jpg

http://gps.tracksbox.net/foto/krnica/IMAGE_019.jpg

 

Pa prideva na vrh. Šibava naprej. Vmes kmalu nesreča. Skozi ovinek, naju v 5 prestavi ležerno prehiteva audi, nasprioti pa fiat. Seveda je škripalo, žvižgalo, Tux takrat na firnku, pa maha in preklinja.

Še zadnji vzpon - Predel. Greva kot se gre in sva na vrhu. Juhuhuuuu, bajs je zdržal.

Avtonomija akumulatorja mojega cegla žal ni zdržala, tako da je tik pred koncem ugasnil gps (7km pred koncem) - zato je malce pomankljiv track na ogled tukaj.

Profil proge pa tukaj (polarjev):

http://gps.tracksbox.net/foto/krnica/profil.jpg

 

Tux hvala, upam, da še kdaj kam... :)

 

PingWin

 


Komentarji
polh
30. jul 09 ob 10:51
Dva dni nazaj sem tudi sam prevozil isto traso samo, da sem štartal iz Žage. Prvič sem jo zvozil pred devetimi leti in ne vem zakaj, ampak šele sedaj je prišla na vrsto ponovitev. Trasa je res odlična. Prva vzpona na Učjo in potem na Krnico sta ravno prav strma in v družbi in pogovoru kar hitro mineta. Spust v Rezijo je zahteven. Roke kar naprej na zavorah začnejo hitro boleti. Asfalt ni najboljši, pa tudi svetloba je slaba, saj je v gozdu temno kot v rogu. Mimo grede povprečje klanca zadnjih 3,8 km iz Rezije na Krnico je 12,9%, kar nekaj odsekov pa je 14-15% pa tudi do 17% pride. Ne vem kdaj bom zbral pogum za pot v nasprotni smeri. Vzpon na Sello Neveo ne rabi komentarja, vse se vidi iz slik. Ena sama poezija. Sledi spust proti Rajblu in vožnja mimo Rajblskega jezera, ki je mimogrede, zadnje ćase v poletnihmesecih postala prava turistična destinacija. Zanji vzpon na Predel je kratek pa zato nič lažji. Poseno pozpren je treba biti v Tunelu, saj je promet kar gost in dobro se je držati čimbolj pri robu. Sledi še lep spust do Bovca in naprej do Žage. Skratka tura je ena lepših na našem koncu in jo priporočam vsem. Polh

Za komentiranje se je potrebno prijaviti.