Uporabniški profil
Registriraj se
Moj TB profil
Moja oprema
Ustvari podpis za forum
Pregledi
Poročilo
Pregled mojih treningov
Pregled mojih udeležb na tekmah
Treningi
Dodaj nov trening
Moje standardne proge
Tekme
Dodaj udeležbo na tekmi
Virtualni izzivi
Pregled virtualnih izzivov
GPS poti
Moje GPS poti
Dodaj GPS pot

Kolesarski Blog
Avtor: PingWin | Datum: 7. junij 2008 | Ogledov: 22077

Moja prva cestna tekma


To zgodbo objavljam, da prebijem led bloganju na TracksBox-u.

Že nekaj let, sem se malo vozil z MTB-jem po sosednjih hribih in naokoli. Lani, pa sem se odločil, da kupim tudi "specijalko". O tem sem sanjal že kot otrok, ko sem fotra prosil naj le kupiva "kolesarsko" kolo, kot sem tedaj govoril. Pa ni šlo. Ne tako, ne drugače, kasneje pa sem povrh zaplaval še v glasbeno rokerske vode, ki so čisto nasprotje športnega življenja. Ko sem se priženil v familijo ki ima enga ironmana, sem se navdušil nad športnim življenjem in se odločil, da je čas, da tudi jaz kaj storim zase.

No, po nekaj mukah s slovenskimi trgovci koles, sem le prišel do svojega prvega lepotca. Ni top of the top, a meni je všeč in z veseljem se podim z njim po slovenskih cestah. Pač kolikor dopušča čas.

Mojega novega sem vozil dober mesec, nakar mi je svak ironman naložil, naj grem na kronometer v Kamniško Bistrico, ki je nekaj km od mojega doma, on pa odšel na Ironmana na Kanarskih. En čas sem skeptično razmišljal, a naj grem ali ne, saj nisem vedel niti kaj je kronometer... A sem se prepričal, da tistih par km "pa že zvozim". Ni hudič, da mi nebi šlo, saj skoraj vsak dan "zbežim" v bistrico.

Sobota zjutraj. Mraz. Grem se prijavit. Zagledam vse tiste avte, kombije, klubske manijake na trenažerjih, ki vrtijo ko utrgani. Ups. To pa ni neka amaterska prireditev. Nekdo mi pomaga pravilno izpolniti prijavnico, saj nikakor nisem našel okenca "amaterji". Grem domov. Školjka. Kaaaammmm sem see jest prjavu, mona. Kar je, je! Se oblečem, in grem s kolesom do štarta. Ko gledam vse tiste karbonce, kronometerske čelade, trenažerje, gele in še bi našteval, mi je bilo še bolj mraz...

Štart. Poženem kot kreten, vrtim, da mi pljuča med zobe zlezejo, a čez 600m, prva raketa mimo mene, čez 400m, druga raketa mimo mene. Do cilja me je še nekaj dirkalcev prehitelo. Enega sem celo skušal "prijeti". Ajou. Neuspešno, kaj pa drugega. Pridem na cilj, počutim se ko debela počasna smet. Jebi ga.

Tiho se opravičim vsem, ki sem jim bil na poti. Ko tekma konča, grem na štart, kjer mi za prijavnino nočejo dati tiste Multisole, jebeš pašto, saj jo nisem zaslužil. In odkolesarim domov. Žena:"Kako je šlo?" Ne sprašuj. Uhhhh, kam me je poslal tvoj brat...

Vztrajal sem dalje, in franja je bil bolj topla. Maraton Alpe, pa življenski dosežek. Upam da bo letos boljše (beri lažje).

PingWin

 


Komentarji
Ni komentarjev.

Za komentiranje se je potrebno prijaviti.